Festival vina, gastronomije i vinskog turizma „Mediteraneo“, Beograd, 26. i 27. novembar 2011.

U Beogradu će 26. i  27. novembra, od 12.00 do 22.00 časova, u prostoru paviljona Cvijeta Zuzorić, biti održan „Mediteraneo“ – festival vina, gastronomije i vinskog turizma. Učesnici festivala su izlagači, koji će svojim proizvodima i uslugama promovisati značaj i ulogu razvoja vinske kulture i ugostiteljstva kao i stručnjaci koji će biti zaduženi za predavanja.

Cilj manifestacije je da se građani Srbije upoznaju sa ponudom vina prestižnih proizvođača, sa vinskim turizmom u našoj zemlji i na prostorima bivše Jugoslavije, kao i sa ishranom za kvalitetniji način života.

Na festivalu, gde će ulaz biti besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja o značaju zdrave, mediteranske ishrane i pravilnog izbora i konzumacije vina, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta medicine i gastronomije. Posetioci će biti u prilici da uživaju u degustaciji kvalitetnih napitaka, da isprobaju sireve, pršutu, masline, najkvalitetniju čokoladu i jela koja će pripremiti neki od najuglednijih restorana u Beogradu.

Eminentni beogradski restorani nadmetaće se u simultanom pravljenju mediteranskih specijaliteta.

Kao poseban deo manifestacije ističemo učešće poznatih javnih ličnosti poput Irene Blagojević, džez pevačice i flautistkinje, i Maje Volk, dramaturga, spisateljice, fado muzičara i jedne od voditeljki emisije „Žene“, koje će na festivalu učestvovati u muzičkom intermecu, i provesti posetioce i izlagače kroz različite žanrove i pravce mediteranske muzike. Festival će 27. novembra zatvoriti eminentni glumac Goran Sultanović sa izvedbom svog kabare šou-a „Putuj Evropo“.

Novinari i posetioci će na kraju festivala svojim glasovima odabrati najboljeg izlagača koji će poneti vrednu nagradu.

Pokrovitelji festivala „Mediteraneo“ su Privredna komora Srbije, Udruženje vinogradara Srbije – VIVIS, Poljoprivredni fakultet Beograd, Škola vina – BELVIN i mnogi drugi.

Više informacija o festivalu može se naći na veb adresi http://www.mediteraneofestival.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>