Ko je Denis Dubourdieu?

denis

Denis Dubourdie (Denis Dubourdieu )- vodeći svetski stručnjak za belo vino i vinifikaciju, profesor i direktor opšte enologije na univerzitetu u Bordou, i menadžer četiri vinarske porodice u Francuskoj (Château Reynon, Château Doisy Daëne, Château Cantegril, Château Haura & Clos Floridène.

U okviru svojih akademskih odgovornosti, Dubourdieu je direktor Instituta nauke za lozu i vino Univerziteta u Bordou .Institut je multidisciplinarni istraživački centar gde stručnjaci sa Univerziteta u Bordou, Nacionalni Institut za Agronomska istraživanja i Nacionalna Škola inženjera poljoprivrede rade zajedno da pomognu proizvođačima vina sa najsavremenijom tehnologijom, tehnikom, i ekonomskom planiranju.

Osim što je profesor on je i vinar i to vrlo uspešan.Ali to je druga priča.
Čuveni profesor enologije na Univerzitetu u Bordou, “Dede” je jedan od retkih ljudi na svetu koji mogu da govore o vinu satima i nikad ne dosadi.

Denis Dubourdie – “Šta mislite o ovom vinu?” “Koja vina volite?” itd? Osim ako ste poznavalac, postoji velika šansa da ćete imati poteškoća da date odgovore na ova pitanja.

“Da bi smo razumeli zašto reči ne dolaze same,  veliki Denis Dubourdie smireno i jasno objašnjava da je vino stvar osećanja, i da je ta osećanja teško izraziti rečima. Tako npr, muzika vas pokreće bez mogućnosti da objasni zašto. Tako je i kod vina,ono je “tečna muzika.” Imajući to u vidu, kako da naučite da uživate? Nije tajna, treba probati, sa osmehom odgovara…”

Denis_Dubourdieu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>