Uspešno završen 10.Vinofest u Vršcu, pobednik festivala Carpe Diem iz Zeoka

pobedniciU konkurenciji više od 50 izlagača iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Bugarske i čitavog regiona, od ukupno 157 ocenjenih etiketa u četiri kategorije, posebno su se istakli podrum Carpe Diem iz Zeoka i podrum Bohockiiz Temerina.

Podeljeno je  devet velikih zlatnih medalja a za apsolutnog pobednika festivala proglašen je Dejan Čvorović (Carpe Diem) sa etiketom Cabernet Sauvignon, koji je veliko zlato dobio i za Merlot. U kategoriji crvenih vina je podrum Jeremić sa vinom Kanon, dok je kod belih vina veliko zlato dodeljeno podrumu Radgonske Gorice za Traminac, podrumu Popovac iz Trebinja za Šardone i podrumu Bohocki za Rajnski rizling. Ovaj podrum poneo je istu medalju i za Roze, baš kao i Merlo roze, podruma Anastasija iz Rumunije.  U kategoriji specijalnih vina, šampion je Patrijaršijski podrum iz Sremskih Karlovaca, koji je jedinu ovogodišnju veliku zlatnu medalju u ovoj kategoriji dobio za Bermeto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>