“VINITALY” – POSETITE NAJVEĆU SMOTRU VINA

U Veroni se održava jedna od najvećih evropskih izložbi vina s više od 10.000 najprestižnijih vinskih etiketa
Nastala 1967. godine kao mala smotra lokalnih vinara, Vinitaly je narasla u najprestižniju i najveću evropsku izložbu vina.vintaly Svake godine grad Romea i Julije je domaćin vinarima iz celoga sveta, no s posebnim naglaskom na talijanska vina.
Ovde se može videti, probati i osetiti zaista sve, od mladih do odležalih vina, od penušaca do ledenih berbi, slatkih malvazija pa do najboljih francuskih etiketa, no u jednoj posebnoj, iskrenoj atmosferi gdje je svaki vinar doneo svoje najbolje proizvode, kako bi oduševio svakog čoveka koji  voli dobro vino, ali isto tako i profesionalce, sommeliere i restoratere. Upravo profesionalnim posetiocima ove godine organizator daje poseban akcent, pa se tako i sajam odvija od nedjelje 06. do srede 09. aprila Predstaviće se više od 10.000 vinskih etiketa, a neposredno pre samog sajma održava se jedno od najcenjenijih ocenjivanja vina i žestokih pića na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>