VINOFEST Vrsac

vinofest vrsac

6. Festival vina VINOFEST Vršac 2011.

U Vršcu se 25. i 26. marta održava 6. festival vina “VINOFEST“. Ova, sada već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme. Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival, od prošle godine, počeli su da pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine tako da ova manifestacije polako stiče međunarodni karakter. Dokaz za to je da će se ove godine, za vreme trajanja festivala, održati prvi Sabor vitezova vina koji okupiti brojne Vinske redove iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Crne Gore.

Vinofest će se održati u hotelu Srbija i ulaznica za posetioce je 200 dinara. Svaki posetilac dobija vinsku čašu sa logom Vinofesta i blok za ocenjivanje vina, kao i kupon za učestvovanje u nagradnoj igri. U subotu 26.03. proglasićemo najbolje vino VINOFESTA Vršac 2011.

Pored komercijalnog, ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši stručna komisija. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina ili osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima. U prilog tome i govori da Opština Vršac otkupljuje vino, od pobednika festivala, za potrebe prezentacija.

Ove godine će se organizovati za izlagače i posetioce čuveni PUT VINA gde će se u vinskom selu Gudurica otvoriti vrata najstarijih podruma 1871. i 1875. godine.

Prateća manifestacija Vinofesta ove godine biće prvi po redu Prolećni sajam cveća koji će se održati u subotu 26.marta na Svetosavskom trgu (Ruski park) koji je odmah ispred hotela Srbija.

Ovo će biti odlična prilika da naši sugrađani nabave sadnice po vrlo povoljnim cenama i da ukrase svoje bašte, dvorišta i terase cvećem i raznim drugim biljkama i da na taj način naš grad učinimo još lepšim.

Svi zainteresovani izlagači ili posetioci obe manifestaciju mogu se informisati kod Turističke organizacije opštine Vršac:

tel: 013 832 999

tel/fax: 013 831 055

e-mail: toovrsac@yahoo.com

www.to.vrsac.com

vinofest vrsac

 

8 thoughts on “VINOFEST Vrsac

 1. TanjaP

  Hvala mnogo na pozivu , radujem se sto se nasa kultura i ovako kvalitetno , prezentuje , tako jedino mozemo , zivetio lepse , bolje , pametnije , i pokazati sebi , i nama kao drustvu ,da mozemo efikasno , ida to donosi rezultate , koji su vidljivi.

 2. Dragana

  U Srbiji postoji veliki broj manifestacija, Grozdjebal u Vrscu je jedna od najznacajnih po svom karakteru, medjutim VINOFEST jedan relativno mlad festival posvecen vinu,brzo nalazi svoje mesto pod nebom mnogobrojnih iskljucivo svojim kvalitetom, a mi smo tu da je podrzimo u okviru naseg Putu Vina Srbije

 3. Jasmina Milicic-Mitrovic

  Sve pomenute manifestacije u cast vinu, su obelezje srbskog vinogorja, ali mogu da primetim da nema jedinstvene manifestacije sa tradicijom od 50 jubilarnih godina koja se odrzava u Vlasotincu pod nazivom ,, Vinski bal ,, pa bih molila da me informisete o nacinu prikaza vlasotinacke manifestacije, s obzirom da je vlasotinacko vinogorje opste poznato, a cilj lokalne samouprave je revitalizacija svih povrsina pod vinovom lozom, kao i styavljanje akcenta na razvoj vinskog turizma. hvala na ustupljenom prostoru, i kod vas vredi pogledati sve, srdacne pozdrave iz Vlasotinca jasmina milcic-mitrovic – referent turizma

 4. Dragana

  Draga Jasmina,
  Hvala na informaciji za manifestaciju koja se odrzava u tvom gradu, samo bih te zamolila da nam to posaljes u par recenica I jednu fotografiju kako bih mogli da je uvrstim u kalendar manifestacija posvecenih grozdju I vinu. Pokusavli smo da nadjemo trag toj manifetaciji,ali tako malo, gotovo nista nismo uspeli da nadjemo.
  Unapred se zahvaljujem na saradnji I naravno sve sugestije su dobrodosle.

  • I searhced a bunch of sites and this was the best.

 5. TOO Vrsac

  Ove godine će se po prvi put organizovati, za izlagače i posetioce, čuveni PUT VINA VRŠAC gde će se u vinskom selu Gudurica po prvi put otvoriti vrata najstarijeg podruma osnovanog 1871. godine.
  Svi zainteresovani, izlagači ili posetioci, detaljnije informacije o ovoj manifestacij mogu dobiti u Turističkoj organizaciji opštine Vršac.

 6. Viorika Magda

  Srecno i uspesno odrzavanje manifestacije Vam zelim.
  Putu vina Srbije, samo tako nastavite, projekat je divno osmisljen, vinski turizam je tako malo zastupljen na jednom mestu. Ovde svi mogu da dobiju pravu informaciju, a i sve ste nas ispostovali i upitima putem maila.
  Sve najbolje

 7. DRAGAN MITIC

  POZDRAVLJAM OVAKAV VID VINARSKIH NASTUPA, ZATO STO SU TO CESTO MERILA U VINARSKOM DOSTIGNUCU I USPEHU, RAZMENU ISKUSTVA MEDJU VINARIMA. STO CESCE SE ODRZAVAJU OVAKVE MANIFESTACIJE, TO VISE DOVODI DO POJAVE SVE VRHUNSKIJIH I BOLJIH VINA. JA SAM RODJENI NISLIJA, KOJI ZIVI ZADNJIH DVANAEST GODINA U SKOPLJU I IGROM SLUCAJA SAM STALNI POSETIOC SAJMA HRANE I VINA U SKOPLJU, POZNATIJEG KAO “AGROFOD”. IMAO SAM PRILIKE DA SE PORED SAJAMSKE PROMOCIJE ZATEKNEM I NA DEGUSTACIJI VINA, KOJA SE UVEK ODRZAVA U VINSKOM PODRUMU SAJMA I ZATVORENOG JE TIPA, SRETNEM SA NAJBOLJIM MAKEDONSKIM VINARIMA
  (NARAVNO I NJIHOVIM VINIMA), ENOLOZIMA, KAO I STRUCNIM LICIMA SA FAKULTETA I DOSTA TOGA NAUCIO O VINU. NE ZNAM KOLIKO DUGO VI IMATE VAS VINSKI FESTIVAL, ALI HOCU DA KAZEM DA STE NA PRAVOM PUTU I DA TREBA DA ISTRAJETE U VASIM NAPORIMA, JER ZA PRIPREMU VRHUNSKOG VINA TREBA IPAK DOSTA TRUDA, ULAGANJA ZNANJA I TEHNOLOGIJE, ABOGAMI I STRPLJENJA. DA SAM U MOGUCNOSTI VRLO RADO BIH POSETIO VASU MANIFESTACIJU I DEGUSTIRAO VASA VINA. U SVAKOM SLUCAJU ZELIM VAM DA OPSTANETE U VASIM ZAMISLIMA I DA NAPREDUJETE NARAVNO.POZDRAV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>