7. festival vina VINOFEST 2012 – 23. i 24. mart Vršac

U Vršcu se 23. i 24. marta 2012. godine održava 7. festival vina “VINOFEST“. Ova, sada već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme. Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival, pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine tako da ova manifestacije polako stiče međunarodni karakter.

Pored komercijalnog, ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši stručna komisija. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina ili osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima. U prilog tome i govori da Opština Vršac otkupljuje vino od pobednika festivala, za potrebe prezentacija.

Prijavu za VINOFEST preuymite na  http://www.to.vrsac.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>