7. festival vina VINOFEST Vršac 2012 u Vršcu 23. i 24. marta

U Vršcu se 23. i 24. marta 2012. godine održava 7. festival vina “VINOFEST“. Ova, sada već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme. Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival, pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine tako da ova manifestacije sada ima međunarodni karakter. Ove godine imaćemo i vinare iz Ukrajine.

Pored izložbenog, ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši stručna komisija. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina i osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima.

Turistička organizacija u petak, 23. marta organizuje Vinski bal u restoranu Alcudia u hotelu Srbija.

Na Vinskom balu ambasador Kanade biće promovisan kao počasni član Vinskog reda Sv. Trifun.

Cena večere je 2.000 dinara, a zaiteresovani ulaznice mogu nabaviti u Turističkoj organizaciji opštine Vršac ili u Info centru u Dvorskoj ulici.

Vinofest će se održati u hotelu Srbija i ulaznica za posetioce je 200 dinara. Svaki posetilac dobija vinsku čašu sa logom Vinofesta i kupon za učestvovanje u nagradnoj igri.

U subotu 24.03. proglasićemo najbolje vino VINOFESTA Vršac 2012.

Prateća manifestacija Vinofesta i ove godine biće Prolećni sajam cveća koji će se održati od 23. do 25. marta na Svetosavskom trgu (Ruski park) koji je odmah ispred hotela Srbija.

Ovo će biti odlična prilika da naši sugrađani nabave sadnice po vrlo povoljnim cenama i da ukrase svoje bašte, dvorišta i terase cvećem i raznim drugim biljkama i da na taj način naš grad učinimo još lepšim

Turisticka organizacija opstine Vrsac / Touristic organization of municipality Vrsac

Trg Pobede 1, 26300 Vrsac/Srbija / 1 Trg pobede, 26300 Vrsac/Serbiatel: +381 (0)13 832 999, +381 (0)13 831 055tel/fax: +381 (0)13 838 050

www.to.vrsac.com

e-mail: toovrsac@yahoo.com

 

6 thoughts on “7. festival vina VINOFEST Vršac 2012 u Vršcu 23. i 24. marta

 1. Mira Ostojic

  Bogatu i uspješnu berbu vam želim.

 2. Aldo

  Volio bih doći. Možda ću jednom stići i pozdraviti drugove!
  Lepo je na ovom vasem putu !!!

 3. Milomir Panic

  Želim Vam puno uspeha!
  Blog vam je inovativan i pregledan,informacije blagovremene, svaka cast !!!

 4. Terza

  Verujem da ce se nase vino lepo predstaviti i da cemo imati sta da probamo i osetimo ukus kakav treba da ima jedno vino sa kojim se mozemo meriti prema onima koji su najbolji u ovoj oblasti u svetu i Evropi .

 5. Jordan

  Eto prilike za naše turističke poslenike da razgledaju i prenesu utiske kroz organizovanje slične manifestacije i u našem gradu..

 6. Milan Milović

  Znate li da li postoji neki organizovan prevoz iz NS na taj dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>