Devet vinskih puteva Srbije

BEOGRAD – U okviru pojekta koje pokrenulo Ministarstvo ekonomije, do sada je definisano devet vinskih puteva Srbije – Palić, Fruška gora, Vršac, Šumadija, Smederevo-Beograd, Negotin, Župa, Niš-Kragujevac i Kosovo i Metohija.

Takođe je izvršeno i lociranje vinarija pomoću GPS uređaja za mobilno mapiranje. Početkom juna 2011. godine organizovan je dvodnevni obilazak najpoznatijih vinskih podruma Šumadije i GPS uređajem je locirano pet vinarija.

Prema rečima državnog sekretara za turizam Gorana Petkovića, u toku je prikupljanje podataka za male podrume, vinarije i samostalne proizvođače vina za jedinstven registar, koje se radi u saradnji sa Turističkom organizacijom Aranđelovca.

Predviđeno je da sedište sa info centrom i vinoteka, koja će u svojoj ponudi objediniti sva vina sa tog puta, bude u Aranđelovcu.

Tokom protekle godine izrađena je projektna dokumentacija i postavljena turistička saobraćajna signalizacija za označavanje vinskog regiona Fruška gora i vinskih puteva Oplenac, Župa i Subotica.

Projektna dokumentacija za postavljanje turističke signalizacije urađena je za označavanje vinskog puta Vršac i vinskih regiona Negotin, Podunavlje i Knjaževac, gde postavljanje tek treba da počne.

Izvor TANJUG

 

4 thoughts on “Devet vinskih puteva Srbije

 1. Mira Ostojic

  Bravo sve najbolje.

 2. Slobodan Lukic

  Putevi su krivudavi? Da ih ima osam ili deset vec bih pomislio da je “od izvora dva putica”

 3. ZoranR

  Ponosan na ono što smo uradili!!!!

 4. ZoranM

  A Levač ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>