Festival gastronomije i vinskog turizma

U Beogradu će, u Paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu 26. i 27. novembra, od 12 do 22h, biti organizovan „Mediteraneo – festival vina , gastronomije i vinskog turizma“.

Na njemu će učestvovati izlagači iz ovih oblasti, stručnjaci koji će biti zaduženi za predavanja, kao i ljudi koji će na pravi način na bini promovisati značaj i ulogu u razvoju vinske kulture i zdrave hrane.

Cilj manifestacije je da se građani Srbije upoznaju sa ponudom vina prestižnih proizvođača , onih koji se bave kvalitetnom ishranom i onih koji su zaduženi za vinski turizam u našoj zemlji.

Na festivalu, na kojem će ulaz biti besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja o značaju zdrave, mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina, a u saradnji sa eminetnim stručnjacima iz sveta medicine, gastronomije…

Planirano je održavanje i časa zdravog kuvanja, kao i pravilnog izbora i konzumacije vina. Posetioci će biti u prilici da isprobaju sireve, pršutu, masline i jela koja će pripremiti neki od najuglednijih restorana, ali da uživaju i u degustaciji kvalitetnih napitaka.

Kao poseban deo manifestacije ističemo učešće poznatih javnih ličnosti poput Irene Blagojević i Maje Volk koje će na samom festivalu učestvovati u muzičkom intermecu i provesti posetioce, izlagače i druge kroz različite žanrove i pravce mediteranske muzike.

preuzeto sa www.b92.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>