Festival rakije i vina u Beogradu – Trg Nikole Pašića, 12. i 13. oktobra

IZVOR: TANJUG

Festival rakije i vina, na kojem će svoje proizvode predstaviti 40 proizvođača, biće održan 12. i 13. oktobra na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, najavio je  organizator – Udruženje “Interfest”.

Na festivalu će posetiocima biti na degustaciju ponuđene najbolje srpske rakije, vina srpskih, ali i italijanskih, portugalskih, hrvatskih i čileanskih proizvođača.

Srbija je širom Evrope i sveta poznata po rakiji i želja proizvođača je da kroz tu tradiciju, Srbiju predstave u najboljem svetlu.

Visokokvalitetne rakije od raznog voća – šljive, dunje, kajsije i kruške, proizvedenih u Srbiji, biće predstavljene u lepo dizajniranim pakovanjima, spremne za svetsko tržište.

Među proizvođačima vina posebno mesto zauzeće vinari iz istočne Srbije. Njih 10, zahvaljujući nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ, predstaviće se vinima, proizvodenim od svetskih i autohtonih sorti grožđa iz negotinskog i knjaževačkog vinogorja, u kojem se vinova loza sadila još u doba starih Rimljana.

Posebnu turističku atrakciju tog vinogorja predstavljaju čuvene Rajačke pivnice – kompleks od 270 kamenih vinskih podruma iz 18.veka koji svedoči o dugoj tradiciji pravljenja vina u ovom kraju.

Specijalni gosti Festivala biće proizvođači maslinovih ulja i vina iz Istre. Grad Vodnjan poznat je po proizvodnji maslinovih ulja od kojih će nakvalitetnija biti predstavljena beogradskoj publici.

U Vodnjanu se svake godine organizuje festival mladih maslinovih ulja, na kojem će se ove godine, polovinom novembra, kao specijalni gosti, predstaviti i proizvođači srpskih rakija.

Posetioci će tokom dva festivalska dana, uživati i u celodnevnom muzičkom programu. Osim dobrog provoda na samom festivalu, posetiocima se pruža mogućnost da svoje rakijske i vinske barove obogate najkvalitetnijim pićima, po promotivnim cenama.

Organizator ovog festivala je udruženje Interfest, a suorganizatori su udruženje “Srpska rakija” i Privredna komora Beograda, uz podršku Turističke organizacije Srbije.

Ulaz na Festival je besplatan, a degustacije rakije i vina se plaćaju vaučerima u vrednosti od 50 dinara, koji se kupuju na blagajni Festivala. Na blagajni će se prodavati i vinske čaše, po ceni od 250 dinara. Radno vreme Festivala je od 11 do 22 časa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>