JUBILARNI X BEOGRADSKI SALON VINA 15. i 16. novembar 2013

10 Salon vinaJubilarni X BEOGRADSKI SALON VINA biće održan 15. i 16. novembra u hotelu HYATT REGENCY u Beogradu.

Povodom desetogodišnjeg jubileja Beogradski salon vina biće ove godine obogaćen i nizom propratnih programa, koji će se održavati pre i posle glavnog događaja (od 01. novembra do 01. decembra), a i programski sadržaj samog Salona će biti proširen potpuno novim događajima, sa osnovnom idejom da se još čvršće povežu glavni akteri vinske scene, koju sačinjavaju vinari, profesionalci iz oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, ljubitelji vina i prateći mediji, a kako bi i razumevanje i promovisanje kulture vina podigli na još viši nivo.

Takođe, povodom jubileja, a posebno u cilju promovisanja domaćeg vinarstva u svetu, Agencija In Vino će tokom trajanja Salona ugostiti novinare najpoznatijih svetskih vinskih medija: „Decanter“ (Engleska), „Wine Spectator“ (SAD), „Simple Wine News“ (Rusija), kao i predstavnika najuticajnijeg svetskog vinskog vodiča „Wine Advocate- Robert Parker“.

Inače, Beogradski salon vina je jedan od najznačajnijih regionalnih događaja posvećenih vinu. Osnovan je 2004. godine, kao redovna godišnja manifestacija, sa idejom da proizvođačima, profesionalcima iz oblasti ugostiteljstva i trgovine, kao i ljubiteljima vina ponudi jedan usko profilisan, fokusiran, sadržajno bogat i logistički kompaktan događaj, na visokom organizacionom nivou, koji svake godine predstavlja novi inovativan impuls za čitav vinski sektor.

Salon se održava krajem svake godine, u beogradskom hotelu Hyatt Regency, a konceptualno je podeljen na Glavni i Prateći program, koji se istovremeno odvijaju u nekoliko sala (Kristalna dvorana, Kopaonik, Kalemegdan,Beograd, Budva, Focaccia, Boardroom, Elington), objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije, tematske ručkove i večere, poslovne susrete, ali i dobru zabavu, po kojoj je Beograd poznat. Ukupno – više od 40 događaja.

Na Beogradskom salonu vina svake godine učestvuje više od 100 vinarskih kuća. Među njima su najznačajnije vinarije Srbije i regiona (bivše Jugoslavije), a direktno ili posredstvom distributera svake godine na Salonu se predstavi i po nekoliko vinarija svetske reputacije. Radno vreme Salona vina je od 12.00-20.00 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>