Kupinovo vino – čuvar vašeg srca

Crveno vino je veoma cenjeno, ali je kupinovo nekolikoliko stepenika iznad. Njegova blagotvorna dejstva su dobro poznata i umereno konzumiranje može  pomoći u borbi protiv nekih bolesti. 
Stručnjaci preporučuju lekovito kupinovo vino kod anemije, iscrpljenosti, slabe uhranjenosti, kod problema s probavom, regulisanjem krvnog pritiska ili cirkulacije. Kupine su korisne u svakodnevnoj ishrani jer su pravi rudnik antioksidansa, te podižu imunitet, što je od velike važnosti sada kada se borimo protiv prehlada i gripa.
Vino ovog ukusnog tamnog voća sadrži velike količine vitamina B i C, gvožđa, fosfora, cinka, mangana, magnezijuma, kalcijuma, šećera, pektina, folne kiseline i nešto provitamina A.
Korist od jedne porcije kupina jednaka je konzumaciji dve ili tri porcije drugih zdravih namirnica kao što su jabuke, brokule, pa čak i spanać. One smiruju paradentozu, upale, prirodni su afrodizijak i smiruju živce. Zbog ukusnog i primamljivog ukusa, popularne su kod svih generacija.

Vinski podrum Polic

Porodica Polić na sunčanim padinama Cera uzgaja kupine i od ovog zdravog voća pravi visokokvalitetno vino za koje bi želeli da postane loznički proizvod zaštićenog geografskog porekla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>