U petak i subotu održan je 7. po redu sajam vina Vinofest

U petak i subotu održan je 7. po redu sajam vina Vinofest. Brojni posetioci i gosti mogli su da uživaju i degustiraju preko 150 vrsta vina od oko 50 vinarija koje su učestvovale na manifestaciji.

Komisija za ocenjivanje vina sastavljena od devet članova, stručnjaka enologa iz Srbije, Mađarske i Italije. Osvojene ngarade na ovoj manifestaciji preporuka su za plasman vina na tržištu. Pobednika sajma je Vinarija Adžić iz Temerina, a za najbolje vršačko vino proglašen je Sovinjon Vinarije Marinković.

Dodeljeno je osam Velikih zlatih medalja i petnaest Zlatnih medalja.

Na Vinofestu je u viteza vina promovisan i ambasador Kanade u Srbiji Roman Vaščuk za počasnog člana Vinskog reda Sv. Trifun. Prvi kontakt sa vršačkim vinogorjem, ambasador je ostvario preko doktora iz Vršca sa kojim ambasada sarađuje i prošle godine posetio je manifestaciju Dani berbe grožđa.

Vinofest, koji je do pre nekoliko godina okupljao samo lokalne proizvođače vina, prerastao je u manifestaciju koja privlači sve veći broj proizvođača vina iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Slovenije, a ove godine imali smo izlagača iz Ukrajine.

Manifestaciju je posetio veliki broj posetilaca, ljubitelja vina i vinskih manifestacija, naših sugrađani, a bilo je i gostiju iz drugih mesta.

Pored Vinofesta, ovog vikenda u našem gradu se odžao i Prolećni sajam cveća na Svetosavskom trgu. Naši sugrađani su po veoma popularnim cenama nabavili sadnice cveća, ukrasnih biljaka i voća. Bilo je 20 izlagača koji su bili veoma zadovoljni prodajom.

Zahvaljujemo se svim prijateljima Vinofesta, izlagačima koji su se odazvali u ovolikom broju, vitezovama vina,predavačima – trenerima u vinskom turizmu G-dji Dragani Arsenijević, G-dinu Rašku Vlastelici i G-dinu Milošu Kalapiš, kolegama iz drugih turističkih organizacija, posetiocima i svima ostalima koji su pomogli da se ova manifestacija razvija i dostigne visok nivo.

Turistička organizacija opštine Vršac

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>