V RAVANGRAD WINE FEST – Sombor

V Ravangrad festTuristička Organizacija Grada Sombora, u saradnji sa „D-Wine“ d.o.o. ove godine organizuje V Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“. Festival će biti održan 30.11.2013.godine, u sportskoj hali „Mostonga“, Apatinski put 90, u Somboru (u prostoru preko 500 m2), a proticaće u vremenu od 14:00 do 20:00. Izlagačima će biti obezbedjeno mesto u katalogu izlagača, medijska promocija, štandovi dimenzija 1,5 x 0.80 m sa dve stolice, parking prostor, korišćenje frižidera (kao i sva ostala podrazumevana podrška u organizaciji) i druženje nakon završene Manifestacije, uz hranu, piće i tamburaše.

Festival vina u Somboru, jedinstvena je manifestacija na području Zapadnobačkog okruga, i kao takva iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Festival, takođe, obogaćuje turističku ponudu grada i regije.

Vinogradarstvo je nekada bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana u okolini Sombora. S obzirom na pogodno tlo za uzgoj vinove loze na ovim prostorima, Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ sva četiri prethodna puta dokazao je, da je idealna prilika da vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo, kao jednu od poljoprivrednih grana u usponu.

Predviđeno je da V Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“u Somboru okupi oko 40 vinara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, V Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ želi da na istom mestu posetiocima ponudi i gastro-kutak sa degustacijom hrane karakteristične za ovo podneblje, koja najbolje ide uz vina.

Tokom, ovog festivalskog dana, posetioci će moći da uživaju i u pratećem programu koji će uključivati kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća, ali i stručna predavanja.

Uz ulaznicu, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača.

Prošlogodišnji, IV Međunarodni festival vina i hrane “Ravangrad Wine Fest” u Somboru, okupio je rekordan broj izlagača vina i hrane (preko 50). Na veliko zadovoljstvo organizatora i izlagača, posećenost Festivala je prevazišla očekivanja.

Kako se ova manifestacija peti put organizuje i polako postaje tradicionalna, u Somboru  očekuje velika zainteresovanost. Učešće na Festivalu , za prodajno – izložbene štandove, obezbeđuje se uplatom kotizacije u iznosu od 2.500,00 dinara, a za učešće sa polučasovnom promocijom u iznosu od 4.500,00 dinara na žiro račun Turističke organizacije grada Sombora ( 840-813668-32).

Turistička Organizacija Grada Sombora
Tel./Fax +381 (0)25 434 350
Tel. +381 (0)25 434 330
e-mail: info@visitsombor.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>