Vino poezija zemlje

Put vina Srbije postaje sve duži, a vino sve bolje, zato je pravo vreme da nam se pridružite

U Vašu čast živeli !!!

Od Biblije do naših dana, vino je stalno prisutno, ‘’moćno’’ i ‘’dvolično’’: za pesnika Šarla Bodlera, vino sjedinjuje zločin i dobročinstvo, i nije slučajno što jedna stara poslovica kaze da je vino ‘’dobar sluga’’, ali i ‘’gospodar kuće’’. I tako , ne samo poznavaoci, već i umetnici, pesnici, muzičari i intelektualci, pričaju o tome vekovima: najčesce šaljivim ili podrugljivim tonom, ali takodje tužnim i dramatičnim.

Usled razvoja vinske kulture, imidž vina je razvijen kao životni stil, a vinski turizam je kao segment alternativnog turizma prepoznat kao važan element raznih turističkih doživljaja. Današnji turisti žele drugačiji način odmora, zar ne, odmor u kome će više učestvovati i koji će im ponuditi mogućnosti da učine više od onoga, da budu puki posmatrači. Posete vinarijama, nude ovakvu vrstu dođivljaja i one privlače ljude kojima je vino stil života. Vino je danas dostupno svima, svako vino nosi neku specificnost, ako tu svoju specifičnost prenese, ono se zaista i ostvarilo. Doživljaj uz vino je poseban.

Put vina Srbije karakteriše , slaganje lokalnie hrane sa lokalnim vinima, postojanje vinskih viteških redova kojih u Srbiji ima šest, kao i manifestacije posvećene grožđu i vinu.

 

9 thoughts on “Vino poezija zemlje

 1. Marko

  Odlican post Dragana!
  Samo tako nastavi…

  • Dragana

   Hvala Marko!
   Trudicu se!

 2. to čto я iskal, spasibo

 3. Ana J.

  Divan projekat, sjajno realizovan, uspeh je garantovan – na srecu nas koji volimo vino i postujemo vinsku kulturu

 4. Dragana

  Kada jednom uđete u svet vina teško pronalazite put nazad. To je put koji je sam sebi cilj i kojim treba putovati lagano i bez žurbe.
  Hvala sto nas pratite

 5. RadovanovicS

  Stvarno je lepo videti ovako dobru promociju vinskog turizma u nasoj zemlji. Jedva cekam nastavak … Veliki pozdrava i samo napred!:)

 6. Lepo post o Vino poezija zemlje | Put Vina Srbije. Veoma sam impresioniranvremena i truda ste stavili u pisanje ove priče . Ja ću vam dati neki link na mom blogu društvenih medija. Svenajbolje!

 7. MarijaR

  Ziveli u Vase ime !!!
  Ovo je sjajan post i hvala na njemu, nase impresije

 8. Joca Lazar

  Put vina neka vam uvek donosi srecu !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>