Vinski bal u Vlasotincu

Vlasotince će i ove godine 31. avgusta i 01. septembra postati velika pozornica za Vinski bal. Manifestacija ćepočeti igrama na vodi, a u drugom delu dana gradom će proći Vinska povorka (berači koji prolaznicima dele grožđe, dečji maskenbal, mažuretkinje, bubnjari …. Uz muziku i pesmu kako i priliči vinskoj fešti, vlasotinački vinari će gostima pnditi svoja vina.

Za ljubitelje špricera biće organizovano takmičenje u brzom ispijanju ovog pića, a s obzirom na to da je ovaj kraj poznat kao ”pečalbarski”,biće organizovano i takmičenje u brzom zidanju.

Program:


Prvi dan
(petak 31. 8. 2012.)
9,00 sati
Obilazak vinograda i izbor najboljeg vinogradara.
12,00 sati
Igre na vodi (polufinale), na Gradskom jezeru.
17,00 sati
Okrugli sto na temu aktuelnih pitanja u vlasotinačkom vinogradarstvu i mogućnosti njegove revitalizacije (Galerija Kulturnog centra).
17,00 sati
= Otvaranje Izložbe nagrađenih karikatura sa konkursa Vinskog bala i izložbe Istorija Vinskog bala u slikama (urađene u saradnji sa Udruženjem Vlasotinčana u Beogradu), Galerija Kulturnog centra.
18,00 sati
Dečji maskenbal (kreće od skvera do fontane na keju i nazad do Bašte; dodela nagrada najuspešnijim maskama); muzička pratnja bubnjaraDrum dum fest orkestra iz Leskovca.
18,30 sati 
Akcija Veliko srce (u organizaciji RTS-a i Ivana Plavšića), u Bašti.
19,00 sati
Splet folklornih igara (nastupaju folklorna društva Crnilović i Bratstvoiz Vlasotinca), u Bašti.
20,30 sati
Veče vina i pesme (proglašenje najuspešnijih pesama i karikatura pristiglih na konkurs; muzička pratnja Gradskog orkestara iz Vlasotinca i ženske pevačke grupe Neven iz Leskovca), u Bašti;
21,30 sati
Lovačko-ribolovačko veče (u Maričkino).
20,30 sati
Koncert lokalnih rok grupa, (na Letnjoj pozornici).
22,00 sati
Koncert Yu-grupe (na Letnjoj pozornici).
24,00 sati
Nastup di-džejeva (na Letnjoj pozornica).

Drugi dan
(subota 01. 9. 2012.)
9,00 sati
Obilazak članova Vinskog viteškog reda “Sveti Simeon” i njihovih gostiju podruma članova Udruženja vinogradara i voćara u Dadincu.
11,00 sati 
Prijem kod predsednika opštine članova Vinskog viteškog reda “Sveti Simeon” i njihovih gostiju iz drugih viteških redova iz Srbije.
 
11,30 sati
Predavanje prof. dr Nebojše Markovića na temu Osavremenjavanje proizvodnje grožđa i vina u vlasotinačkom kraju (u restoranu Jaz).
12,00 sati
Igre na vodi (finale), na Gradskom jezeru.
12,30 sati
Slet paraglajdera (ispred Sportske hale).
12,00 –
14,00 sati
Turniri odbojkaša i košarkaša (Sportska hala).
13,00 sati
Redovna skupština Vinskog viteškog reda Sveti Simeon (u restoranu Jaz).
13,00 sati
Ocenjivanja vina i izbor najboljeg vinara (u restoranu Jaz).
14,00 sati
Planinarski tabor (u Maričkino).
18,00 sati
Povorka berača (kreće od skvera do fontane na keju i nazad do Bašte); učestvuju članovi lokalnih folklornih društava Crnilović i Bratstvo i članovi KUD Lemind iz Leskovca, kao i članovi vinskih viteških redova (muzička pratnja orkestra i mažoretkinja iz Leskovca).
18,30 sati
Etno-veče (nastup poznatijih folklornih društava i orkestara iz regiona), prateći program: trka konobara, brzo ispijanje špricera, izložba ručnih radova i starih jela (u Bašti).
20,30 sati
Završni program (proglašenje i dodela nagrada pobednicima u svim kategorijama, izbor za Mis Vinskog bala, vatromet), na Letnjoj pozornici.
21,30 sati
Nastup Zvezda Granda (na Letnjoj pozornici).
23,30 sati
 = Koncert grupe Valentino (na Letnjoj pozornici).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>